iCon Steve Jobs


iCon Steve Jobs:
The Greatest Second Act in the History of Business
Autors: Jeffrey S. Young William L. Simon
Editorial: Wiley

Steve Jobs és gràcies a la seva trajectòria empresarial dins d’Apple i Pixar, un model per moltes persones. El discurs que va fer en la cerimònia de graduació de Stanford l’any 2005, s’ha convertit en un clàssic de com fer un discurs genial, ple d’emocions, i que després d’haver-lo escoltat et sacseja i t’obliga a fer-te preguntes. Molta gent cataloga aquest discurs com un dels més millors mai pronunciat.

 

El llibre és recomanable per entendre qui és Jobs, ja que ens explica la seva vida, emocions, i el perquè de moltes decisions. Com algú que l’acomiaden als 30 anys de Apple, l’empresa creada en la seva joventut, continua tenint passió en allò que li agrada i que estima. I sobretot com en els pitjors moments en Pixar i en Next, no deixa de banda les seves creences i continua tenint fe en allò que l’apassiona.

Jobs en la seva darrera part del discurs de Stanford, ens parla de que hem de viure com si haguéssim de viure els darrers dies de la nostra vida, i que si en algun moment no estimem el que estem fent, ens hem de plantejar de fer canvis. Del llibre entenem que Jobs no té por de fer errors, que va tenir grans èxits, grans fracassos, i sobretot gran capacitat d’aprendre dels seus errors. No passa res per equivocar-se, aprenem gràcies als errors.

Per cert, llegint el llibre ens desperta un gran interès per descobrir la figura de l’altre Steve creador d’Apple, Stephen Wozniak , potser una figura més desconeguda i més interessant des del punt de vista no empresarial, sinó tècnic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s