iWoz

Steve Wozniak, iWoz: Computer Geek to Cult Icon: How I Invented the Personal Computer, Co-Founded Apple, and Had Fun Doing
W. W. Norton (September 25, 2006)
288 pàgs.

Aquest és un llibre fascinant per conèixer la figura d’en Steve Wozniak, un dels creadors d’Apple. Després de llegir un llibre sobre Steve Jobs, venia molt de gust de llegir-ne un sobre l’altre creador d’Apple. El que em pensava al principi es confirma, Steve Jobs era i és el gran gurú en marketing i en vendes, i en Woz era el brillant enginyer capaç de gaudir al màxim i de dissenyar autentiques joies d’art per tal de crear un dels primers ordinadors personals.

Li encantava construir circuits electrònics minimitzant els recursos. Hem de pensar que va ser capaç ell sol, de crear uns dels primers ordinadors personals, l’Apple I i l’Apple ][, quan avui en dia es necessita un exercit d’enginyers per fer-ho. El més espectacular és, que així com Bill Gates el seu únic merit tècnic va ser escriure un intèrpret de Basic, Woz ho feia tot, necessitava una placa gràfica per connectar l’ordinador a un televisor, anava, la dissenyava i la construïa, que necessitava un intèrpret de Basic, anava i el feia, que necessitava una interfície amb una disquetera, anava la dissenyava i la construïa. Tot això sense haver acabat l’Universitat.

M’agrada la filosofia d’en Woz de considerar l’enginyeria com un art , el de fer possible coses amb el mínim de recursos possibles. Woz va ser capaç de fer l’Apple ][, però ja no va estar en la creació del Mac, un projecte personal d’en Jobs. Després de 30 anys, ara veiem que Woz era l’artista creador, i Jobs la persona amb lideratge i visió. Després de fer l’Apple ][, i d’un accident d’avió important, es va retirar discretament d’Apple i es va dedicar a fer les coses que li agradaven: acabar l’Universitat, dissenyar un comandament a distancia, o ensenyar informàtica als nens.

Personalment, li dec molt a en Woz, ja que tinc que reconèixer que quan he gaudit més fent anar un ordinador va ser de petit amb un Apple ][. Després de llegir el llibre, i estar de visita en una Universitat on fan anar Macs, tinc que reconèixer la superioritats dels Macs, i que després de 20 anys sense utilitzar un Apple, el meu pròxim ordinador serà Apple.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s