¿Qué hace Buda en mi empresa?

Franc Ponti
¿Qué hace Buda en mi empresa
?
Editorial: Granica
92 pàgs.

Aquest és un llibre molt breu, però molt interessant ja que tracta de la sabiduria budista en les organitzacions actuals, no només empreses. Es pot aplicar a escoles, universitats, clubs de futbol, etc.

El llibre és una conversa amb Oriol Pujol Borotau, que ha viscut a l’Índia la major part de la seva vida. El seu estil de vida és una demostració que el budisme és una filosofia altament pràctica. El llibre resumeix en uns principis la seva filosofia

No lo resistas todo, acepta las cosas. Procura hacer las cosas con ilusión. No hagas casi nada por obligación. Intenta percibir tu vida más como un misterio que como un problema a resolver. Trata de ser mucho y de no tener demasiado… Y sobretodo, dedícate tiempo a tí mismo: medita, haz un poco de yoga, muévete. Cambia las prioridades: lo importante es vivir, no trabajar

Oriol Pujol parla del llibre de Stephen Covey “Els 7 hàbits de la gent altament efectiva” i el critica perquè parla de tècniques per arribar a ser molt efectius, però no parla del què. Per a què volem ser efectius, si no tenim un objectiu o una finalitat que ens motivi i ens il·lusioni? Posteriorment, en Stephen Covey ha tret el llibre “El vuitè hàbit: de la efectivitat a la grandesa” on parla precisament d’això.

Per acabar, Oriol Pujol parla de que la tasca primordial d’una empresa del segle XXI és acompanyar a tothom en el seu creixement personal. En aquest sentit, les empreses petites poden tenir avantatge. I sobre el “coaching”, que és important pel coach, aprendre a no donar ni consells ni solucions. No ha d’imposar, sinó senzillament marcar camins, suggerir possibilitats, facilitar aprenentatges, il·lusionar…

Anuncis

2 pensaments sobre “¿Qué hace Buda en mi empresa?

  1. Interessant que algú, en aquests temps que proliferen com bolets els llibres de coaching, productivitat, gestió del temps, etc. ens recordi que potser l’essencial de tot això ja està descobert de fa molts segles.

    Una petita observació sobre el que dius del llibre dels 7 hàbits del Covey: pel que jo recordo, sí que dedica bastant de temps a discutir per què vols ser efectiu. De fet, diu que poca cosa efectiva faràs si no tens uns valors i sobretot una missió ben clara i ben treballada abans de començar.

    En tot cas, com que les coses senzilles són les més complicades, benvingut tot aquell llibre que ens ajudi a dur-les al nostre dia a dia.

  2. Gràcies pel comentari!

    Als 7 hàbits del Covey, parla d’efectivitat i el segon dels hàbits és “Comença amb un objectiu en la ment”. En el 8è hàbit parla més de grandesa que d’efectivitat. Es tracta de fer les coses amb passió i fent una contribució significativa. El vuitè hàbit parla més de pensar en la resta de gent que en un mateix. Covey diu que fins ara el repte era ser “efectius”. Ara el repte és ser “grans”. Hi ha una cita que apareix en el llibre de Covey que per mi és molt aclaridora:

    <>“When you are inspired by some great purpose, some extraordinary project, all your thoughts break their bounds. Your mind transcends limitations, your consciousness expands in every direction, and you find yourself in a new, great and wonderful world.”<>THE YOGAS SUTRAS OF PATANJALI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s