Antipodes


Antipodes: The Ingenious and Exhilarating Expedition of El Líder and La Campaña

Mark Price

Longacre Press, New Zealand, 2009

203 pàg, $34.99

Aquesta ressenya és un petit homenatge en el dia del seu aniversari a una persona aventurera que va viatjar fins a  les seves antípodes fa poc temps.

Com ens veuen des de l’altra banda del món? Des de les antípodes mateix? Si mirem un mapa, les antípodes d’Espanya cauen a Nova Zelanda. Només hi ha vuit ciutats en tot el món que tinguin una ciutat en el punt exacte de les seves antípodes geogràfiques. La meitat d’aquestes ciutats estan a Nova Zelanda. Aquest és el relat d’uns valents kiwis ( els neo-zelandesos es diuen entre ells cordialment kiwis) que es van aventurar en el gran viatge de la seva vida als  “Ends of the Earth” .

Es podria fer una crítica poc suau del llibre: l’autor s’autoanomena “El Líder”, i la seva muller “La Campaña”, abreviació de “Encargado de la Campaña”, i en el llibre apareix varis cops la paraula “supermercardo”. Però no la faré, ja què és un llibre molt tendre. Els neo-zelandesos són com els hobbits, sempre confiats, contents i alegres, i a més van descalços a l’estiu. L’autor és un periodista de TV3 (a Nova Zelanda també hi ha una TV3) i un dels seus objectius era anar on cap neo-zelandés havia anat mai abans. La idea del viatge és fer fotografies de 360º als llocs més interessants de Nova Zelanda, i  fer el mateix a les antípodes exactes a Espanya i al Marroc. Clar, el que troben a Espanya és molt dispar i caòtic, i arriben a la conclusió de que Espanya està poc habitada. Són interessants les seves reflexions de que no hagi llocs de menjar ràpid, i el que comenten entrant a Madrid:

But here a Ford Focus station wagon travelling at less than 130 kilometres per hour was not welcome,…

El final del llibre és molt inspirador, al arribar a Santiago de Compostela, se n’adonen que allí s’acaba el viatge. Sense saber-ho, han fet el Camí de Sant Jaume, venint des del punt de la terra més allunyat del camí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s